În anul 1921 începe constructia imobilului iar la 1 iunie 1923 se da în folosinta integral scoala Primara nr.1 situata pe un teren vecin cu primaria (azi str. Scolii, nr.1).
    Initial acest prim local propriu era compus din 2 sali de clasa spatioase si cancelarie la parter iar la etaj era locuinta directorului scolii. La aceasta scoala activau Petre P. Popescu, director, Eugenia Rogojinoiu si Maria Popescu, învatatoare. Începând cu acest an a functionat si scoala primara nr.2 din satul Gatejesti, pâna la aceasta data copii localnicilor frecventau cursurile scolii din Bunesti, aceasta fiind mai apropiata decât cea din Govora.
      Din anul scolar 1938-1939 si pâna în anul 1945 functionau la Baile Govora si clasele V-VII cu un numar total de 138 de elevi pregatiti de 4 învatatori, iar între anii 1945-1948 a functionat Gimnaziul Unic Mixt având un corp didactic format din 4 învatatori.
      Din anul 1948, în urma reformei învatamântului gimnaziul se transforma în Scoala Elementara cu clasele I-VII.
      În anul 1949 scoala primeste în dotare fosta vila ,,Morariu" situata în strada Sfatului nr.10 care avea 23 de încaperi, unde a functionat primul internat si 2 sali de clasa.
      În anii 1953-1954 vechiului local al scolii i se adauga înca 2 sali de clasa prevazute cu intrari separate.
    Începând cu anul 1956 a functionat o sectie serala care cuprindea si clase liceale, corpul didactic fiind deja format din personal cu studii superioare astfel încât în aceste conditii s-a lichidat aproape în totalitate analfabetismul. În anul scolar 1961-1962 ia fiinta prima clasa a Liceului de cultura generala curs de zi care la început a functionat în vechiul local al carui spatiu fusese extins cu înca 2 sali în anii 1958-1959.
      În anul scolar 1960-1961 s-a construit în localitatea componenta Curaturi un local în care a functionat scoala elementara cu clasele I-IV.
      În anul 1962 pe lânga sanatoriul de copii (fostul sanatoriu militar) se înfiinteaza o scoala sanatoriala cu clasele I-IX, cursurile desfasurându-se dupa amiaza fiind asigurate de 3 cadre didactice si 3 pedagogi.
     
Istoric (2)
<<Prev
Next >>
Suntem scoala in care inveti sa ai succes!
Va aflati pe versiunea veche a site-ului Liceului Tehnologic Baile Govora. In curand vom trece la o noua versiune, pe o platforma moderna. Va asteptam in continuare sa ne vizitati!
Site-ul oficial al Liceului Tehnologic Baile Govora